OPERA Nr. 2, 2018

Innehåll

I vårnumret möter vi operaagenten Ann Braathen - doldisen som krattar manegen för några av Sveriges främsta operastjärnor. Ingvar von Malmborg samtalar med Folkoperans chef Mellika Melouani Melani om operahusets uttalade målsättning är att nå en ny publik och utveckla nya konstformer.

Ledare

Notiser

Spelåret 2018/19

Kungliga Operan, GöteborgsOperan och Malmö Opera.

Fokus

Operaagenten Ann Braathen är doldisen som krattar manegen för några av Sveriges främsta operastjärnor. Sedan 17 år tillbaka driver hon sin artistagentur från Hornstull i Stockholm.

Reportage

Alexander Husebye har sett utställningen “Opera: Passion, Power and Politics” på Victoria and Albert Museum i London. Utställningen gav många nycklar för den operavane som kan behöva få nya perspektiv, men även för den ovane operabesökaren.

Aktuellt

Ingvar von Malmborg har besökt Folkoperan på Hornsgatan i Stockholm och han samtalar med dess operachef, Mellika Melouani Melani. Folkoperans uttalade målsättning är att nå en ny publik och utveckla nya konstformer.

Stipendiater

Emma Sventelius, Daniel Lozakovich, Ylva Gruen och William Davis Lind.

Föreställningar

Kungliga Operan, Folkoperan, Malmö Opera, Norrlandsoperan, Musikhuset (Helsingfors), Köpenhamn x 2, Staatsoper Unter den Linden (Berlin) x 2, Opéra de Versailles (Paris) samt Wiener Staatsoper och Theater an der Wien.

In memoriam

Kjerstin Dellert, Martin Rupprecht och Jesús López Cobos.

Nytt på cd

Alceste (Lully), Ottone, Handel Arias och Poetic and Romantic Songs.

Nytt på dvd

Carmen.

Kalender

Sista ordet

Claes Wahlin belyser ett strukturproblem: att Stockholms tre största musikinstitutioner, Kungliga Operan, Konserthuset och Berwaldhallen, i princip framför musik från samma period.

Die schweigsame Frau

 
PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PRENUMERERA!

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Prenumeranter kan lästa alla artiklar – låsta som olåsta. Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen, och om du vill starta en prenumeration klickar du knappen prenumerera.

Registrera dig här om du är prenumerant men inte har skapat ett konto än.

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Andra nummer av OPERA

OPERA Nr. 3, 2024

OPERA Nr. 2. 2024

OPERA Nr. 1, 2024

OPERA Nr. 5, 2023

OPERA Nr. 4, 2023

OPERA Nr. 3, 2023

OPERA Nr. 2, 2023

OPERA Nr. 1, 2023

OPERA Nr 5, 2022

OPERA Nr. 4, 2022

OPERA Nr. 3, 2022

OPERA Nr. 2, 2022

OPERA Nr. 1, 2022

OPERA Nr. 5, 2021

OPERA Nr. 4, 2021

OPERA Nr. 3, 2021