Operapriset 2024

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Omröstning Operapriset 2024

Läs nomineringarna till Operapriset 2024 och rösta i formuläret nedan! Röstningen är tillgänglig för prenumeranter av Tidskriften OPERA och pågår till och med den 20 augusti. Skaffa en digital prenumeration för att delta i omröstningen! » Till omröstningen Nu har OPERAs skribenter vaskat fram fyra kandidater till Operapriset 2024: två tenorer, en sopran och en baryton. Omröstningen gäller konstnärliga bedrifter under säsongen 2023/24. Det är som vanligt ni prenumeranter och läsare som avgör utgången. Ro...
PRENUMERERA!

Logga in eller bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen. Om du vill starta en prenumeration kan du göra det nedan. Registrera dig här om du är prenumerant men inte har ett konto än.

Bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Papper

1 år

525:-

✓ 5 nummer på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

Digitalt

1 månad

39:-

✓ inget på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

Läs nomineringarna till Operapriset 2024 och rösta i formuläret nedan!

Röstningen är tillgänglig för prenumeranter av Tidskriften OPERA och pågår till och med den 20 augusti. Skaffa en digital prenumeration för att delta i omröstningen!

Nu har OPERAs skribenter vaskat fram fyra kandidater till Operapriset 2024: två tenorer, en sopran och en baryton. Omröstningen gäller konstnärliga bedrifter under säsongen 2023/24. Det är som vanligt ni prenumeranter och läsare som avgör utgången. Rösta senast den 20 augusti.

Tidskriften OPERAs Operapris delades ut första gången 1986 och nu närmast väntar den trettioandra utdelningen. Sponsor för tävlingen är Kjell och Märta Beijers stiftelse. Läs mer om Operapriset här

Årets Kandidater

#1

1. Anders J. Dahlin, tenor

Anders J. Dahlin nomineras för sin bedrift som träsknymfen Platée i Jean-Philippe Rameaus opera, som spelades på Göteborgsoperan under våren.

”Anders J. Dahlins Platée, vars haute-contre är bland de främsta i röstfacket, gör sin roll med scenisk skicklighet och vokal finess som ligger ett par snäpp över de övrigas; bara artikulationen är en njutning i sig” (OPERA).

#2

2. Adam Frandsen, tenor

Adam Frandsen kandiderar för sin insats som Cavaradossi i Tosca på Wermland Opera i Karlstad.

”Den stora överraskningen var Adam Frandsens Cavaradossi. Han har en tenor som vetter mot det dramatiska hållet. Rösten flödar fritt och stort. Han har fina höjdtoner och en stamina att hålla ut tonerna som imponerar stort” (OPERA).

#3

3. Åsa Jäger, sopran

Åsa Jägers nomineras för sin Senta i Den flygande holländaren på Göteborgs- operan, vilket blev hennes svenska genombrott.

”Åsa Jägers stora röst är egaliserad i alla lägen och attackerna på höjdtonerna går igenom orkestern som en svetslåga. Hon slog igenom i tyska Coburg med att sjunga Brünnhilde i Valkyrian och Siegfried, vilket redan då väckte internationell genklang” (OPERA).

#4

4. Luthando Qave, baryton

Luthando Qave nomineras för sin insats som Figaro i Barberaren i Sevilla på Kungliga Operan.

”Luthando Qaves närvaro ger en energi och lyskraft som påtagligt påverkar den övriga ensemblen. Han har total röstkontroll över partiet – aldrig har man väl hört en baryton med sådan hjältetenoralt glänsande höjd” (OPERA).

Röstningsformulär

Tack för din medverkan! Vinnaren avslöjas i OPERA Nr 4 som kommer i höst.
Du som röstar har chans att vinna en aktuell cd-skiva.

Fler Operapriset 2024 från OPERA